≡ Menu

Tips Menghadapi Saat Malam Pertama

5 Tips Menghadapi Saat Malam Pertama

Apabila seseorang itu mahu berkahwin, malam pertama sering menjadi bayangan utama. Ada yang asyik terfikir-fikir bagaimanalah saat pada malam pertama nanti. Ada yang bingung, resah terutama pada pasangan yang baru sahaja dikenali. Adakah mereka akan kekok atau sebaliknya? Malam pertama merupakan saat yang ditunggu-tunggu oleh bakal pengantin. Masing-masing berdebar-debar. Apa yang pasti, malam pertama ini menjadi rahsia di antara kedua-dua pasangan.

# Tips 1 Mendirikan Solat Sunat

Perkara ini amat jarang sekali dilakukan. Kita perlu tahu dan berbalik kepada konsep asal. Mengapa kita mahu melakukan persetubuhan dengan isteri. Ya, antaranya mahu melahirkan zuriat bukan? Bukahkah adalah lebih baik jika mendirikan solat sunat dan memohon kepada Allah, agar ibadah yang ktia lakukan ini  mendapat redha daripada Allah SWT. Berdoalah kepada Allah, agar anak yang mahu kita lahirkan menjadi anak yang soleh, anak yang taat kepada ibu bapanya dan menjadi pejuang agama suatu hari nanti.

#Tips 2 Membersihkan Badan

Jangan biarkan tubuh badan kita berbau. Maka ambil lah inisiatif untuk membersihkan badan dan mengenakan sebarang wangian yang lembut. Ia sedikit sebanyak akan menjadikan pasangan kita suka dengan aroma bau-bauan. Secara tidak langsung ia akan meningkat rasa ghairah di antara pasangan.

#Tips 3 Suasana Ketika Malam Pertama

Jangan biarkan suasana dalam keadaan terlalu gelap. Berikan sedikit pencahayaan agar kita dapat melihat wajah pasangan kita. Selain itu, sekiranya persetubuhan sudah berlaku, elakkan kita terdedah dalam keadaan tanpa berpakaian. Seeloknya, tutuplah sedikit tubuh badan kita dengan selimut atau kain. Ini antara adab yang dianjurkan dalam Islam.

#Tips 4 Bersabar Tidak Gelojoh

Menghadapi saat malam pertama, seseorang itu hendaklah sentiasa bersabar dan melakukannya tanpa sebarang perasaan gelojoh. Ini penting bagi memastikan kedua-dua pasangan mencapai kepuasan tanpa sebarang masalah. Perasaan malu dan kekok kebiasaannya ada. Namun ia boleh dilakukan secara perlahan-lahan. Malu itu perkara biasa. Tetapi jangan jadikan malu itu berpanjangan kerana ia boleh mencetuskan perasaan dingin terhadap pasangan.

# Tips 5 Mandi Wajib

Tidak kiralah bilakah waktu kita melakukan persetubuhan, ia mesti diakhiri dengan mandi wajib. Sekiranya kita melakukan persetubuhan sebelum subuh, sila pastikan kita sempat mandi wajib dan mendirikan solat subuh. Jangan biarkan kita terlewat dan tidak sempat untuk menunaikan ibadah solat. Menjadi satu kebiasaan jika kita melakukan persetubuhan, pasangan akan tertidur kepenatan. Maka, adalah lebih baik jika segera bangun awal untuk menunaikan solat subuh selepas mandi.

– Rahsia Menambat Nafsu Isteri – Ebook terbaik buat para suami yang ingin memuaskan isteri dengan cara yang sensasi

– Rahsia Menambat Nafsu Suami – Ebook terbaik buat para isteri yang ingin memuaskan suami dengan cara yang sensasi

Incoming search terms:

tips malam pertama,malam pertama dalam islam,persediaan malam pertama,adab malam pertama,cara menghadapi malam pertama,malam pertama pernikahan,malam pertama pengantin,cara malam pertama,menghadapi malam pertama,malam pertama,cara buat anak malam pertama,adab malam pengantin,tips malam pertama pengantin baru,menghadapi malam pengantin,rahsia malam pertama menurut islam,petua malam pertama,tips pengantin baru,malam pertama menurut islam,tips malam pertama untuk wanita,tips menghadapi malam pertama,cara hadapi malam pertama,malam pertama pengantin dalam islam,cara malam pertama bersama istri,tips malam pertama perkahwinan dalam islam,cara-cara malam pertama perkahwinan,cerita malam pertama selepas kahwin,persediaan malam pertama mengikut islam,perasaan malam pertama,adab malam pertama pengantin,tips malam pertama menurut islam,tips malam pertama yang hot,adab malam pertama dalam islam,rahsia malam pertama,cara malam pertama pernikahan,Tips malam pertama pengantin,tip malam pertama,cara menghadapi malam pertama pengantin,persiapan malam pertama,kahwin muda malam pertama,hukum malam pertama,persiapan malam pertama secara islami,tips malam pertama dalam islam,Malam pertama mengikut islam,malam pertama selepas kahwin,malam pengantin,persetubuhan dalam islam,malam pertama suami isteri dalam islam,lepas kahwin buat apa,tips malam pertama pengantin menurut islam,cara nak hadapi malam pertama,malam pertama selepas nikah,debaran malam pertama,malam pertama cara islam,malam pertama pengantin baru yg hot,cara melakukan malam pertama,malam pertama pengantin baru,cara malam pertama menurut islam,adab malam pertama menurut islam,petua malam pertama mengikut islam,tips malam pertama bagi wanita,tips hadapi malam pertama,cerita malam pertama suami isteri bersetubuh,kisah malam pertama perkahwinan,malam pertama pengantin islam,hadapi malam pertama,cerita malam pertama selepas nikah,saat malam pertama,cara menghadapi malam pertama menurut islam,gelojoh malam pertama,malam pertama perkahwinan menurut islam,nikah malam pertama,apa perlu dilakukan selepas berkahwin,kawin muda malam pertama
0 comments… add one

Leave a Comment