≡ Menu

Kelebihan Dan Khasiat Nenas Batu

Khasiat Nenas BatuPernahkah anda mendengar tentang nenas batu? Sebenarnya nenas batu ni tidak sama seperti nenas yang biasa anda jumpa di kedai atau yang anda tanam sendiri di rumah tu. Lainnya, nenas batu ini kebiasaannya bersaiz kecil dan mempunyai tangkai yang panjang. Nenas batu ini asalnya dari Mesir, tetapi jangan anda terkejut sebab ianya ada ditanam di Malaysia. Ramai yang tertanya-tanya apakah kelebihan dan khasiat nenas batu berbanding nenas yang biasa?

Untuk pengetahuan anda, nenas batu ini bukan sekadar hiasan rumah ya. Nenas batu mempunyai banyak khasiat dan merupakan antara buah-buahan yang mempunyai gred yang terbaik di dunia. Nenas batu mengandungi khasiatnya tersendiri seperti membantu melancarkan pembuangan angin dalam badan, membantu wanita-wanita selepas bersalin mengecutkan ruang rahim dengan cepat dan dikatakan boleh mengembalikan keremajaan ibu-ibu muda. Bagi ibu-ibu bersalin, nenas batu sangat berkesan mengembalikan tenaga dalam badan dan menghangatkan semula romantika bersama suami tercinta. Selain itu, nenas batu juga dikatakan boleh melawaskan kencing serta mengawal hormon dalam badan wanita yang bakal mengalami putus haid atau menopause.

 

Nenas batu juga berfungsi sebagai ubat tradisional untuk menyembuhkan pelbagai penyakit terutamanya darah tinggi dan strok. Bagi individu yang mengalami strok, sekadar minum dan sapukan pada tempat strok susah memadai. InsyaAllah akan sembuh. Nenas batu amat bagus untuk mengatasi masalah cepat letih, kurang daya seksual dan memulihkan semula urat-urat badan yang rosak. Penggunaan nenas batu amat digalakkan kepada wanita yang baru lepas bersalin ataupun wanita yang sudah berumahtangga.

 

Cara-cara menggunakan nenas batu untuk tujuan perubatan adalah sangat mudah. Hanya perlu basuh dengan bersih 1 bunga nenas batu yang bersaiz sederhana untuk penggunaan sebanyak 1.5 liter air. Pastikan anda merendam di dalam jag air atas bekas yang berisi air panas selama satu jam. Seterusnya, keluarkan buah tersebut dan tapis air daripada bekas rendaman tadi untuk diminum. Kemudian, jemur semula nenas batu yang telah direndam tadi untuk digunakan kemudian. Untuk pengetahuan anda, buah nenas batu yang direndam akan tertutup kelopaknya apabila di dalam rendaman dan akan kembali terbuka semula setelah dijemur di bawah cahaya matahari. 1 nenas batu boleh digunakan sehingga satu tahun atau lebih bergantung kepada penggunaan.

Berminat Untuk Mendapatkan Nenas Batu Murah?

kami ada menjual nya dangan harga berpatutan:

Harga Nenas Batu RM13 sebiji (kecil) + Rm7 Pos = Rm20

* Promosi!! 3Biji (kecil) RM35 Free Pos Seluruh M’sia 
_________________________________________

Lain-lain Produk
– Buah Dhom/buah Zuriat
– Kafru Maryam
– Harum Malam
– Bedak Arab

Sms/whatsapp ” NENAS BATU ”  : Puan Missra https://www.wasap.my/60163268062

Terima Kasih,

 

Mengubati Batu Karang dengan Nenas Batu

khasiat nenas batu

Incoming search terms:

nenas batu,nanas batu,khasiat nenas batu,khasiat nanas batu,khasiat nanas batu untuk lelaki,pokok nenas batu,khasiat nenas,manfaat nanas batu,nenas batu khasiat,khasiat nenas batu untuk lelaki,nenas batu ubat batu karang,Kebaikan nenas batu,bunga nenas batu,nanas batu untuk hamil,khasiat buah nenas batu,kegunaan nanas batu,khasiat nenas kecil,buah nanas batu,nenas,nenas batu mesir,nanas kecil,khasiat nanas kecil,khasiat buah nanas batu,khasiat nanas batu untuk wanita,bunga nanas batu,nanas batu khasiat,khasiat bunga nanas batu,nenas kecil,batu nenas,buah nenas batu,kegunaan nenas batu,nanas batu mesir,khasiat nenas batu untuk wanita,kesan sampingan nenas batu,kelebihan nenas batu,harga nenas batu,khsiat nenas batu,nenas batu utk batu karang,nenas batu arab,nanas tuk batu karang,yhs-fh_lsonsw,buah nenas mekah,nenas batu arab direndam,yhs-ddc_bd,cara guna nenas batu,air nenas batu,Nenes batu rebus minum,cara nak keringkan nenas batu,cara rawatan guna nenas batu,khasiat ne,kegunaan nanas batu untuk jarakkan anak,kebaikan nenas,khasiat nenas batu dan buah zuriat,khasiat nenas batu untuk hamil,ipoh ada jual nenas batu tak,khasiat nenas untuk lelaki,legunaan nenas batu,fungsi nenas batu,nama lain buah nenas batu,cara rebus nenas batu,nanas batu penyembuh kepada penyakit ?,nanas batu ubat batu karang,khasiat nanas batu mesir
4 comments… add one
 • naz January 20, 2015, 12:39 pm

  Assalam. anak benih ada jual tak?

 • Siti nurbaya Mat Desa February 15, 2015, 9:24 am

  Kenali herba Dimaz yg membantu pelbagai penyakit.
  layari : DIMAZ PRODUK
  w’app : 019 5134715

 • bengkungmoden March 16, 2015, 7:54 am

  Nice Info. TQ

 • cahaya karunia November 29, 2017, 3:05 pm

  Nenas Batu keluaran Rishka Beauty berbentuk serbuk. Hanya perlu rendam dan terus minum.

Leave a Comment