invisible hit counter
≡ Menu

Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake Original

Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake OriginalBedak Arab Kokuryu adalah produk jenama bertaraf antarabangsa yang telah diperkenalkan sejak tahun 1965. Produk ini menjadi popular di Malaysia berikutan permintaannya yang semakin meningkat baru-baru ini. Akan tetapi, ramai individu diluar sana yang masih belum mengenali Bedak Kokuryu. Apakah  itu Bedak Kokuryu sebenarnya?

Nama sebenar produk ini ialah Super Summer Cake, tetapi ramai pengguna di Malaysia menyebutnya dengan nama Bedak Arab Kokuryu. Produk ini dihasilkan di Jepun oleh Philiphines Cherry Laboratory. Produk ini juga telah mendapat pengiktirafan sijil halal  dan selamat digunakan untuk muslim dan non-mislim.

Antara keistimewaan Bedak Arab Kokuryu ini ialah untuk mencantikkan kulit wajah supaya sentiasa tampil gebu dan cerah jelita. Bedak ini dipanggil Bedak Arab kerana hasil penggunaannya akan mencantikkan kulit wajah penggunanya gebu dan putih berseri-seri seumpama gadis-gadis arab. Selain itu, bedak ini sangat mudah dipakai dan tidak melekit di muka. Bedak Arab Kokuryu ini tampil dalam bentuk 3 dalam 1 iaitu sebagai moisturizer, foundation dan powder.

Produk ini bertindak sebagai pelembap muka, foundation dan pada harga yang sangat berpatutan, ianya adalah produk mampu milik. Penyerapan produk ini juga sangat hebat, ia meresap ke dalam kulit dengan mudah bagi menghasilkan kulit wajah yang cerah dan gebu secara semulajadi dengan menjadikan tona warna kulit kelihatan sekata.

Tambahan pula,  Bedak Arab Kokuryu juga mampu mengecutkan jerawat dan menutupi kulit yang berminyak. Lebih-lebih lagi, kulit akan kelihatan bertambah cantik apabila berpeluh kerana penyerapannya yang sempurna ke dalam kulit menjadikan bedak ini tidak cair dan membentuk rekahan di kulit wajah seperti yang dinyatakan, bedak ini tidak melekit di atas kulit. Merujuk kepada ketahanan pula, bedak ini mampu menyerap ke dalam kulit dengan lama dan bertahan sehingga 8 jam dalam sekali penggunaan sehari. Di samping itu, bau bedak ini sangat wangi dan tidak akan kepam apabila disimpan setelah dibasahkan.

Cara-cara mneggunakan bedak ini sangat mudah. Hanya basahkan span yang akan digunakan untuk menyapu bedak kemudian sapukan bedak pada span pada kadar yang sederhana atau sedikit. Seterusnya, ratakan pada muka dengan perlahan supaya ia meresap dengan baik dan sekata. Pada mulanya, bedak ini akan kelihatan bertompok. Tetapi beberapa minit selepas disapukan ia akan meresap ke dalam kulit dan kulit wajah akan kelihatan sekata secara semulajadi. Kecantikannya yang menyeluruh akan kelihatan selepas 3-5 minit disapu.

Kesimpulannya, Bedak Arab Kokuryu bukan sahaja mudah digunakan malah ianya jugak sangat sesuai untuk pelbagai jenis kulit wajah. Dengan harga yang murah dan berpatutan serta mempunyai banyak kelebihan, Bedak Arab Kokuryu menjadi salah satu produk kecantikan di Malaysia yang mendapat sambutan hangat dalam kalangan wanita pelbagai lapisan umur dan masyarakat.

HUBUNGI KAMI SEKARANG

No Tel : 017 – 6444 633

                014 – 5444 383

              

(call /sms /whatsapp /wechat /line)

E-mel kepada :  produk2u@yahoo.com

Mesej di FB : produk2u

Atau Boleh Lihat Kliksini

1 comment… add one
  • Denaihati December 14, 2013, 6:07 am

    Selamat menggunakan bedak ni. cukup lama bedak ni ada kat pasaran.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.